Traffic

Bangkok is even groot als de provincie Utrecht. Er wonen 16 miljoen mensen in Bangkok, dat zijn evenveel bewoners als in Nederland! Je kunt je nu misschien een beetje voorstellen hoe druk deze stad is met mensen en het verkeer!  Er staan naar en in centrum van Bangkok, dan ook vele file’s. Er gelden hier andere regels en er zijn andere geluiden, niet te vergelijken met het verkeer in Nederland. Om jullie toch een beetje een idee te geven, hieronder een kleine impressie van het verkeer in Bangkok…

2015-10-09 11.06.12

 

De kinderen die voorop of achterop de motor zitten dragen geen helm. De hond, baby’s en kinderen zitten met zijn allen op 1 motor! Levensgevaarlijk, want ze rijden met hoge snelheid door de straten. Je houdt je hart vast als deze motoren voorbij razen…

De taximotoren rijden af en aan in Bangkok. Je herkent de taxirijders aan het oranje hesje. Het is een goedkope en snelle manier om van A naar B te komen. Helaas ook een gevaarlijke manier…de motoren manouvreren zich door de file heen. En als dit niet lukt dan rijden zij over de stoep en dit alles zonder helm. Maar…voor 60,00 cent kom je al een heel eind met de motor!

motorcycle-taxi-bangkok

Er rijden veel pick-ups op de weg. Deze auto’s zitten tot de nok toe vol met allerlei goederen…

 2015-07-07 15.57.52

Nou ja, niet altijd volgeladen met goederen…

20160116_093002

De kinderen vinden deze pick-up auto’s helemaal het einde! Zonder gordel achterin zitten met de wind door je haren, hoe cool is dat!?

Hoewel zitten…sommige mensen maken het zich wel erg gemakkelijk…

2015-11-13 09.17.13

Iedere dag zien wij een ander straatbeeld.  Traffic by night… dit beeld verveelt nooit, zo mooi!

2015-11-16 13.39.37

De 6 maanden dat wij in Bangkok wonen hebben wij geleerd dat hier geen verkeersregels gelden. Je kunt het beter “verkeersafspraken” noemen. Hoe was het ook alweer…? O ja, als de auto zijn richtingaanwijzer aanzet, dan krijg je als voetganger voorrang. Sta je midden op straat en een auto seint met zijn voorlichten naar jou…dan moet je oppassen! Deze auto rijdt met volle vaart door! Toch wel handig om deze ”afspraken” goed te onthouden…;).

Lieve groet, Hann

2 Comments

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s