Top 5

Ga jij op vakantie naar Thailand? Dan heb je grote kans dat jouw vakantie start of eindigt in Bangkok. Er zijn veel bezienswaardigheden in Bangkok. Ik heb voor jou een Top 5 gemaakt van toeristische en culturele plekjes in Bangkok!

 

1. Binnen de muren van het Grand Palace ligt het fraaiste tempelcomplex van Thailand –  Wat Phra Kaeo.  Het grootste heiligdom van het land is een fantastische wereld.  Je voelt je een dwerg tussen de glanzende spiegels, fabelachtige wezens en de wachters van kleurrijk aardewerk.

2. De tempel van de Rustende Boeddha – Wat Pho. Hier kun je de Rustende Boedddha bekijken: het 46 m lange en 15 m hoge beeld toont de Verhevene met gesloten ogen liggend op zij.  Het beeld werd in de 19e eeuw, onder Rama 3, van bakstenen gemetseld en met gips, lak en bladgoud bedekt.

3. Ieder weekend wordt in de Khlong Chak Phra  – de Taling Chan Floating Market gehouden. Al voor zonsopgang komen marktvrouwen met zwaarbeladen boten vol met groenten en fruit hiernaartoe om hun waren te verkopen, een waar schouwspel!

4. Een plek van rust en stijl – het Jim Thompson House. Een plek in het oude Siam, om weg te dromen, omgeven door duistere geheimen die velen nog steeds de koude rillingen bezorgen. Jim Thompson, lid van de Amerikaanse geheime dienst en contactpersoon voor de Thaise ondergrondse beweging, verdween mysterieus na een bezoek aan de Cameron Highlands. Ondanks zoekacties werd Jim nooit gevonden…

5. Een feest voor de zintuigen – de Chatuchak Weekend Market. Je kunt hier als toerist niet alleen heerlijk inkopen doen tegen gunstige prijzen, maar ook een indruk krijgen van het drukke Thaise leven van alledag. Je kunt deze markt het beste vroeg in de ochtend bezoeken, dit ivm de warmte en de drukte op deze markt!

 

 

 

 

 

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s