Thai Massage

Nadat wij alle beslommeringen van onze verhuizing achter de rug hadden, waren mijn spieren toe aan een ontspannende massagebeurt! Het geluk wil dat naast onze compound een massagesalon zit! Dus toen ik een uurtje vrij was ging ik daar eens kijken, met als bedoeling hier met ontspannende spieren en vol energie weer vandaan te komen;).

 

mas1

 

 

 

 

 

 

 

‘Do you want Thai Massage Madame’?  vraagt de mevrouw achter de counter. ‘Uuhh…yes please’ antwoord ik. Niet wetende waar ik ja op heb gezegd, en wat mij te wachten staat, volg ik de masseuse naar boven. Zij opent een deur en ik zie 3 matrassen naast elkaar liggen. De matrassen scheiden zich door middel van een gordijn. Deze wordt rondom het matras dichtgetrokken. ‘Pppfff’, denk ik, ‘gelukkig zijn de andere matrassen niet bezet’. Ik ben eigenlijk vreselijk preuts en vind dit soort behandelingen prettiger in ‘privesfeer’. Er wordt een shirt en broek voor mij neergelegd en ik begrijp dat ik deze moet aantrekken. Het shirt trek ik correct aan, maar de broek heb ik achterstevoren aangetrokken. Als de masseuse mij weer ziet werkt het beeld van mij op haar lachspieren.

Ik mag op mijn buik gaan liggen met mijn hoofd op een handdoek. Terwijl ik mij druk maak hoe ik mijn hoofd moet houden, om mijn mond vrij te houden van de handdoek en zo normaal adem te kunnen halen, voel ik een scherpe pijn in mijn achterbenen. Ik ben nog net in de gelegenheid om mijn hoofd opzij te draaien, en zie de masseuse met haar hele gewicht op mijn achterbenen zitten. Nadat mijn benen zijn ‘opgerekt’, zijn mijn schouders en nek aan de beurt. Wat een ontspannende massage had moeten worden, blijkt een uurtje van klamme handjes, rare geluidjes, die ik vervolgens probeer te smoren in de handdoek, en vele pijnscheuten van spieren waarvan ik het bestaan niet eens afwist. Als de masseuse vraagt hoe het met mij gaat, kan ik alleen maar iets onverstaanbaars murmelen, de handdoek heeft inmiddels mijn gehele mond bedekt. Wat ben ik blij als het uur voorbij is en ik mijn eigen kleding mag aantrekken.

Na de massage krijg ik een kopje thee en kan ik een beetje bijkomen van dit Thais geweld:). Als ik, met een beurs aanvoelend lichaam en mijn haren recht overeind, wil weggaan, roept de masseuse mij glimlachend na: ‘Next time footmassage, it’s better for Madame’!  Tja….

 

Lieve groet, Hann

 

14 Comments

 1. Klopt Thomas, hangt af van de persoon die de massage geeft! De 1 is iets hardhandiger dan de ander. Ivm pijnlijke spieren ben ik meer gebaat bij oliemassage’s of voetmassage’s! Leuk dat jullie op vakantie naar Thailand gaan. Gaan jullie een rondreis maken?

  Like

 2. We trekken over drie weken naar Thailand. We deden dit twaalf jaar geleden ook al, en genoten toen van de massage die je beschrijft. Er zijn wat varianten, en veel hangt af van de persoon die de massage geeft. Wij hebben er alvast echt van genoten!
  Mooi verhaaltje heb je ervan gemaakt!

  Like

 3. Hahaha wat een zalig bericht om te lezen! Ik was al heel erg benieuwd naar de Thaise massage. In mijn hoofd had ik ook echt het beeld van dames die op andere mensen hun rug wandelen. Echt ontspannend lijkt het me niet. Heeft het jou achteraf deugd gedaan? :D

  Like

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s