Taxi!

Het woord taxi is in het Thais vertaald: rot-thak sii. Nu wij hier langer wonen kunnen wij ons, met de paar Thaise woorden die wij geleerd hebben, verstaanbaar maken en aan de chauffeur uitleggen welke richting wij uit willen.

Dat was in het begin, toen wij hier net woonden, wel even anders…

Taxi-meter_in_Bangkok_02

Daar stond ik dan met mijn winkelwagentje vol met boodschappen. Wachtend bij de taxi standplaats. De taxi’s rijden mij 1 voor 1 voorbij. Als er eindelijk 1 taxi stopt en ik de chauffeur vertel waar ik naar toe wil, wijst hij naar zijn collega die op zijn beurt weer terugwijst. Willen de chauffeurs beiden het ritje doen..? Nee, helaas…om de 1 of andere reden willen zij beiden het ritje niet doen. Tja Han, je bent geen 20 meer :).  Ik murmel dat de Thaise naam voor taxi zichzelf eer aandoet; wat een “rot-taxi” zeg :).

Na een aantal minuten stopt er een taxi en opent zijn deuren voor mij.

Eenmaal in de taxi zit ik met klamme handjes op de achterbank. Sommige taxi’s hebben geen airco aanstaan en langzaam glij ik van de lederen achterbank af. Ik vraag mijzelf af of ik op het juiste adres aan kom. Rijdt de taxi niet te hard? Al toeterend en met flinke vaart rijdt de taxi er vandoor.

Blij en opgelucht ben ik als de taxichauffeur mij op het juiste adres afzet en helpt met de boodschappen uit de achterbak halen! Ik geef de chauffeur een tip (waarschijnlijk iets te veel, maar ik was zoo blij om thuis te zijn! ).

Wij zijn nu een half jaar verder, ik rijd met mijn boodschappenwagentje naar de taxi standplaats. De taxichauffeurs zien mij al van ver aankomen en roepen in koor mijn adres: ‘Soi Bearing Sip’ en gebaren in welke taxi ik mag stappen. Met zijn allen helpen zij de boodschappen in de achterbak te leggen.

Is het omdat zij weten dat ik geen toerist ben en hier in Bangkok woon? Of geef ik, toch iedere keer weer, iets te veel tip….? ;)

Lieve groet, Hann

4 Comments

  1. Gelukkig dat het nu zo anders gaat en waarom het is… ach, dat maakt niet uit, toch? Leuk om te lezen en kan me je gevoel van in het begin goed voorstellen. Rot-taxi, haha.

    Geliked door 1 persoon

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s