Sabine

Welkom bij mijn stukje in ‘Woman of the World’! Ik ben Sabine en sinds eind 2014 woon ik in Bogotá, de miljoenenhoofdstad van Colombia. Na 29 jaar in het dorp Kudelstaart te hebben gewoond was dit op zijn zachts gezegd een behoorlijke omschakeling. Na jarenlang backpacken ontmoette ik gewoon in Amsterdam op het Hollandse werk mijn Colombiaan. We werden verliefd en toen mijn vriend terug moest naar Colombia hebben we een jaar een langeafstandsrelatie gehad. Iets dat totaal niets voor mij bleek, dus besloot ik mijn stoute schoenen aan te trekken en emigreerde ik naar Colombia!

Colombia: dat is toch dat enge land van de FARC en de drugs? Nou nee dus. Colombia is meer het land van de vriendelijke mensen, prachtige natuur, koffielantages en warme chocolademelk met kaas. Nooit ben ik ergens geweest dat zo anders is dan ik had verwacht. Ja, dát is Colombia: één grote verrassing. Na 5 maanden vond ik een baan in het Colombiaanse Nationaal Kanker Instituut, waar ik tot op heden werk. Na bijna 1,5 jaar in Bogotá heb ik veel geleerd over de samenleving en het land. Een fantastische plek met soms moeilijke momenten. Denk aan de oneerlijkheid van de mensen, de luchtvervuiling en grote verkeerschaos, de laksheid van de bevolking met de natuur, de ongelijkheid en de grote focus op uiterlijke schoonheid. Ondanks die minpuntjes, waardoor ik Nederland soms mis, is Colombia vooral heel fijn om te wonen. Terug naar Nederland hoef ik dan ook niet zo nodig, maar dat we samen nog een keer gaan emigreren dat zou er zeker wel inzitten. Waarnaartoe? Geen idee. Voor nu genieten we nog hier én gaan we volgend jaar trouwen. In Nederland! Een voor ons ware buitenlandse bruiloft dus.

P1150256

Wil je op reis naar Colombia, maar vind je dat toch wel een beetje spannend? Ik zou zeggen: gewoon doen! De laatste jaren is het toerisme enorm gegroeid en dat zet alleen maar door. Velen worden meteen verliefd op dit geweldige kleurrijke land. Niet voor niets is er maar één heel groot risico waar je rekening mee moet houden: Colombia, the only risk is wanting to stay!

Wil je meer weten over mijn leven in Colombia, reizen in dit prachtige land, emigreren en natuurlijk alles over de voorbereidingen voor onze bruiloft? Kijk dan eens op www.besabine.com! Bienvenidos!!

4 Comments

  1. Wat een leuk verhaal en Colombia is inderdaad prachtig, te zien aan de foto`s! Ik vind het inderdaad wel een spannend land. Maar ik hou het in gedachten, leuk!

    Geliked door 1 persoon

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s