Yvonne

Een Woman of the world, dat ben ik best wel ja, leuk dat ik hier dus iets over mijzelf mag vertellen! Geregeld krijg ik te horen “waar ben jij nou nog niet geweest?“ en als iemand een nieuw plan voor een vakantie of reis heeft wordt vaak even gecheckt of ik nog tips heb. Mijn naam is Yvonne en samen met mijn man heb ik al behoorlijk wat van de wereld gezien, onder andere tijdens een lange reis van 18 maanden, die ons in Azië en het Midden-Oosten bracht. Sinds we ouders zijn geworden van 2 meiden reizen we als gezin. Na een kleine pauze het eerste jaar hebben we nu alweer heel wat ondernomen. De jongste van ruim anderhalf is al 2 keer in Spanje geweest, maar ook in Estland, Zuid-Afrika en India.

India blijft voor ons een beetje speciaal. In 2008 waren we er voor het eerst en reisden we rond, voornamelijk door het kleurrijke Rajasthan. De enthousiaste bevolking, het heerlijke eten, maar ook de indrukwekkende paleizen en forten deden ons keer op keer vergeten dat we eigenlijk een beetje een hekel hebben aan de viezigheid, dat alles altijd maar kapot is en de eeuwige chaos. Bovenop 1 van die forten vroeg mijn man mij ten huwelijk, waarna we in India getrouwd zijn. Dat deden we op uitnodiging bij het straatkinderenproject waar we de weken ervoor geholpen hadden. Ongeveer halverwege onze rondreis door Rajasthan bleven we namelijk totaal ongepland een maand in Pushkar, waar we vrijwilligerswerk deden en de kinderen hielpen bij hun schoolwerk.

IMG_8423

Als vrijwilliger kom je even op een totaal andere manier in contact met een land en ervaar je het haast als bewoner in plaats van als toerist. Het geeft je echt een kijkje in de cultuur en laat je kennismaken met het dagelijks leven. Dit zijn voor mij de beste dingen aan het reizen: de cultuur en de mensen van een land beter leren kennen. Ik hoef daarom ook niet zo nodig alle highlights te zien, maar reis graag langzaam, om op interessante plekken te stoppen. Nu we met kinderen reizen zijn we daar iets minder flexibel in geworden, maar afgelopen winter kwamen we zo bijvoorbeeld geheel onverwacht op een boerderijtje in the middle of nowhere terecht (http://yvonnevanderlaan.nl/fotoverslag-rijkdom-in-rajasthan/).

Keer op keer verwonder ik me over de dingen die we onderweg tegenkomen en die verwondering probeer ik over te brengen door de foto’s die ik maak van bijzondere mensen, landschappen en bouwwerken. Wil je zien waar ik me dan zoal over verwonder? Op http://yvonnevanderlaan.nl geef ik je een indruk van de plekken die we de afgelopen jaren bezocht hebben.

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s