Dierenleed

‘Mam’, zegt Yanick. ‘Ik wil geen vlees of kip meer eten’….

Onze jongste zoon Yanick is 11 jaar oud. Hij vindt het heerlijk om heel de dag te praten en ons op de hoogte te houden van de laatste ‘weetjes’. Deze ‘weetjes’ zoekt hij op via You Tube. Voorbeelden hiervan zijn: ‘Hoe heet de grootste boom ter wereld?’ tot ‘hoe maak ik, van een leeg blikje cola, een lijmpistool?’  Laten we zeggen, het is nooit saai met Yanick in huis…iedere keer heeft hij wel een nieuw idee voor een knutsel of een onderwerp waarover wij kunnen praten. Ditmaal het dierenleed in deze wereld…

Yanick moet samen met een aantal kinderen uit zijn klas informatie verzamelen over een onderwerp waarvan zij denken dat dit slecht is voor de mens, dier of onze wereld. Wat is de oorzaak van dit probleem en wat voor oplossing kunnen zij bedenken voor dit probleem. Yanick zijn groepje heeft gekozen voor het dierenleed in de wereld. Hij duikt in de materie en zoekt zoveel mogelijk informatie over het dierenleed op.

plofkip

‘Mam, kom eens kijken, dit bedoel ik nu waarom ik geen plofkip meer wil eten’. Yanick kijkt You Tube filmpjes die gaan over de welbekende plofkip. Vreselijke filmpjes komen voorbij van kippen die 2x zo groot zijn dan de gewone kip. Kippen zakken door hun pootjes heen omdat ze zo zwaar zijn geworden van het vele eten en de vele hormomen die zij krijgen toegediend. Daarna volgt er een filmpje hoe de kipnuggets bij de KFC worden gemaakt….

KFC is al jarenlang de favoriete fastfoodzaak van Yanick. Met veel tegenzin sjokken wij achter hem aan de KFC binnen en bestellen een patatje. Om er iedere keer weer achter te komen dat zelfs de patat van de KFC niet lekker is.

‘Ach verschrikkelijk!’, zeg ik na het bekijken van deze filmpjes. ‘Ik wil geen kip nuggets of kip meer eten en ik ga nooit meer naar de KFC toe, ze gebruiken daar allemaal plofkippen!’, zegt Yanick. Ik zeg tegen hem dat ik zijn mening steun. Ik vind ook dat de kippen en de kuikens een vreselijke leven hebben voordat zij een gewelddadige dood sterven. En heel even denk ik;  ‘Yes, nooit meer naar de KFC!’

mcnuggets

‘En’, zegt Yanick, ‘vlees wil ik ook niet meer eten, ze mishandelen de dieren en doden die op een manier die echt heel veel pijn doet, wil je de filmpjes zien?’ ‘Uuhh nee, laat maar’, zeg ik, ‘ik denk dat ik wel weet wat je bedoelt Yanick’. ‘Ik meen het hoor, mama, ik wil geen vlees meer eten!’. ‘Ik vind het prima’, zeg ik tegen hem. Maar Yanick luistert al niet meer en je ziet hem nadenken….

frikasteak

 

En dan zegt hij opeens…’Maar ik denk dat ik na de zomervakantie dan stop met vlees eten’. ‘Waarom na de zomervakantie?’, vraag ik verbaasd. ‘Nou, ik wil in de zomervakantie in Nederland nog frikandel en biefstuk eten, want dat vind ik echt het allerlekkerste wat er is!’

 

Lieve groet, Hann

 

3 Comments

  1. Haha, hilarisch! Ik heb het even gedeeld met Robert, die is ook dol op de kippetjes van KFC. Hij dacht dat ze inmiddels als klaar waren met de plofkippen, helaas…..

    Like

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s