Cynthia

Hello!

 

Ik ben Cynthia en woon sinds 2,5 jaar in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten -VAE) en werk in Abu Dhabi.

 

Hoe ben ik in het Midden-Oosten beland? In mijn jeugd heb ik 4 jaar op Curacao gewoond in verband met het werk van mijn vader. Sindsdien heb ik altijd geroepen “ik ga later in het buitenland wonen en werken”. Mijn doel was: als ik 30 jaar ben, dan woon en werk ik in het buitenland. Ik heb jaren de keuze voor mezelf uitgesteld, omdat ik hoopte via mijn toenmalige werkgever voor langere tijd in het buitenland te kunnen werken. Dat lukte niet. En ja, toen werd ik 30…Lichte paniek. Ik zat nog steeds in Nederland. Ik had het goed voor elkaar: een mooi appartement, fantastische vrienden en vriendinnen, familie dichtbij, goede baan, 36 urige werkweek….wat wil je nog meer? Eeh, avontuur! Ik dacht: het is nu of nooit. Ik was immers single en had een huurhuis. Geen verplichtingen. Na een paar slapeloze nachten, had ik de knoop doorgehakt en mijn baan opgezegd. Een paar maanden later vertrok ik op de bonnefooi naar Dubai. En ik wist dat dit de beste beslissing van mijn leven zou zijn.

Ik had een heel sterk onderbuikgevoel dat ik naar Dubai moest vertrekken. En dat mijn gevoel me nooit in de steek heeft gelaten bleek wel, binnen een week bij aankomst vond ik een baan in de financiële sector en mijn grote liefde! Ook een Nederlander ;) Tsja, soms vind je de liefde in een zandbak :)

Nadat we 1 3/4 jaar samen waren, zijn we voor het eerst samen naar Nederland, ons thuisland, op vakantie gegaan. Dat was erg raar, maar ook grappig om elkaar na zo’n lange tijd elkaars woonplaats te laten zien, waar we allebei zijn opgegroeid, zijn afgestudeerd, als klein kind hebben gespeeld etc.

 

Dubai is een inspirerende plek. Er wonen ruim 200 nationaliteiten. Het is een hele leuke mix van culturen. Heel bijzonder om de hele wereld op een enkele plek vertegenwoordigd te zien. Het is een internationale stad waar iedereen respect heeft voor elkaar en elkaars geloof. Het is officieel een islamitisch land, maar er staan ook kerken en tempels waar ieder zijn eigen geloof mag uitoefenen. Bovendien is er hier van alles te doen (er is meer dan alleen shoppingmalls): muziekfestivals, grote dj’s die hier komen draaien, foodfestivals, diverse watersporten kun je beoefenen, offroaden met de jeeps en wildkamperen in de woestijn, wadi’s of bergen. Er is echt voor ieder wat wils.

 

In de VAE word je geduld wel behoorlijk op de proef gesteld en eerlijk gezegd gaat me dat niet altijd goed af ;) Je wordt hier in het diepe gegooid en leert om te gaan met 20 verschillende culturen op de werkvloer op een dag. Interculturele communicatie kan best lastig zijn, maar met wat creativiteit en humor kom je een heel eind!

 

PS: Check mijn website www.beyondguides.com voor blogs over het (werkende) leven in de VAE en voor reistips over de VAE en andere destinations :)

2 Comments

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s