Danique

Woon je niet in het buitenland maar reis je veel?
Wat is jouw top 5 landen om naar op reis te gaan?
Wat vindt jij echt het allerleukste en mooiste van het reizen?

Geef het een naam: reisjunk, wanderlust, gek op reizen. Een ding is zeker: ik ben verslaafd! Ik houd van nieuwe dingen ontdekken, andere mensen ontmoeten en mijzelf verliezen in bijzondere landschappen. En uiteraard smullen van lekker vegetarisch eten.

Sinds het moment dat ik eindelijk genoeg geld had om te gaan reizen, dat was na het afstuderen, ben ik nooit meer gestopt. Heb ik geen reis of citytrip in het vooruitzicht staan? Dan weten mijn vrienden en familie dat het niet goed gaat met mij.

My first love
Mijn allereerste grote reis ging naar Thailand. Daarvoor wel in Turkije en Europa geweest. Maar zo ver van huis? Nee dat was ik nog niet geweest. Mijn dierenhart wilde graag iets doen met paarden en kinderen. Daarom ging ik 2 maanden vrijwilligerswerk doen bij Thai Child Development Foundation in piepklein dorpje in het zuidwesten van Thailand: Paksong. Wat een fantastische ervaringen en hoe bleu was ik toen. Zo ging ik in mijn bikini zonnen bij een kleine riviertje. Eeeuhm, en toen stonden er ineens een aantal giechelende en fluitende Thaise mannen, die had ik niet zien aankomen. Wat bleek…de mannen in Paksong zien nooit een stuk huid bij iemand anders dan van hun eigen vrouw. Voor hun semi-ongemakkelijk…en voor mij, tja..ik hield voortaan maar mijn kleding aan in Paksong. Mijn bikini kwam weer tevoorschijn tijdens het reizen in Thailand na het vrijwilligerswerk. Thailand was my first love, maar zeker niet mijn last love.

Besmettingsgevaar
Na Thailand nestelde het reisvirus zich volledig in mijn lichaam. Na een aantal reizen in Costa Rica, Marokko, New York  Nepal, Sicilië en Griekenland besloot ik dat het weer tijd was voor een langere reis. 5 Maanden deze keer. Ik bezocht: Australië, Nieuw-Zeeland, Vietnam, Cambodja, Maleisië en Mongolië. Afgezien van Mongolië goede landen voor vegetariërs. Na mijn lange reis wilde ik natuurlijk weer weg dus in de jaren erna kreeg ik een stempel in mijn paspoort van de volgende landen: Iran, Argentinië, Uruguay, Colombia, Kenia en sinds juni ook Kazachstan. Ook houd ik van citytrips. Zeker wanneer ik geen vrije dagen meer heb voor een lange reis: Riga, Boedapest, Berlijn, Lissabon, Warschau, Madrid, Venetië etc…

Favorietjes
Ieder land heeft echt zoveel mooie dingen. Iedere reis die ik beleefde, maakte indruk. Iedere reis maakt je een stukje rijker. Je krijgt een bredere en open blik. Je kunt dingen veel beter relativeren en leert omgaan met onverwachte dingen, creatief te handelen wanneer je gesprekspartner geen Engels of Spaans praat, je leert plannen, geduld te hebben en jezelf te vermaken.  Zo verwarmde Iran mijn hart met heel veel hartelijkheid en lieve mensen, Mongolië verwonderde mij door haar prachtige lege natuur, Nepal staat bovenaan qua berglandschap en hike-ervaring. India blijft favoriet vanwege het heerlijke vegetarische eten. Colombia om haar perfecte mix van bergen, natuur, exotisch stranden en mooie cultuur.
Aan dit rijtje wil ik ook Kenia toevoegen. Dit land heeft veel te lijden gehad, maar de wilskracht van de Kenianen is goed om te zien. Pareltjes zoals een autoloos tropisch eiland is bijna nergens meer te vinden. Maar in Kenia wel!

Reizen als vegetariër
Ook het reizen als vegetariër brengt mooie momenten. Zo heb je interessante gesprekken met mensen over waarom je vegetariër bent. Ik heb regelmatig meegemaakt dat mensen nog nooit  hadden nagedacht over waarom ze vlees eten. Na een gesprek waren ze bewuster en zelfs geïnspireerd om minder vlees en vis te eten!.

Dat is toch het mooiste wat er is? Elkaar inspireren en daardoor de wereld beetje bij beetje beter maken. Daar doe ik het voor.

Ook inspiratie voor een mooie reis en vega recepten?

Ze staan op je te wachten op: www.reizendevegetarier.nl

Reislustige groet,

De Reizende Vegetariër

Danique Aaftink

2 Comments

  1. Oh, herkenbaar om te lezen Danique! Gelukkig ben ik niet de enige die vanaf het moment dat er eigen salarissen binnenkomen een groot deel daarvan spendeert aan reizen. :) Ben je zelf niet meer aan het bloggen Hanneke?

    Geliked door 1 persoon

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s