Nicolette

Ik, Nicolette Franken, zal zich even voorstellen. Ik ben nu 63 jaar oud en woon momenteel al 7 jaar in Thailand.

Mijn hele leven  is voor zover een nomadisch bestaan geweest. Ik heb in vele landen gewoond en in vele landen ben ik als kind geweest en op ontelbaar verschillende scholen gezeten.

Zelfs toen vond ik het leven wat ik leidde een groot avontuur.

Geboren te Indonesie en een groot deel van mijn jeugd doorgebracht in Zimbabwe . Er kwam een moment dat ik met 9 jaar naar kostschool moest in Zimbabwe. Gelukkig was dit slechts voor een kort jaar. In ieder geval had ik met 10 jaar oud mijzelf belooft dat mocht ik ooit kinderen krijgen en de wereld intrekken ik mijn kinderen nooit op een internaat zou zetten. Een belofte trouwens die ik heb waargemaakt.

Enfin…mijn ouders dachten hetzelfde en als gezin vertrokken wij naar Engeland met een tussen stop van een jaar in Nederland. In dat jaar in Nederland heb ik 2 lagere scholen bezocht en in de ruim 3 jaar dat wij in Engeland woonden op 3 verschillende middelbare scholen gezeten.

Met 17 jaar kwam ik terug naar Nederland en na een prive cursus Nederlands van 3 maanden heb ik mijn middelbare opleiding o.a. afgemaakt in het Nederlandse onderwijs en ben ik gaan studeren.

Er kwam een moment dat ik de ware tegen kwam waar ik inmiddels 40 jaar mee getrouwd ben. Na 7 jaar in totaal in Nederland gewoond te hebben zijn wij met een baby vertrokken naar Oman Borneo dat was in 1978. In Sarawak en Brunei nog 2 kinderen gekregen. Het leven was mooi.

Daar ik een medisch/verloskundige achtergrond had heb ik op Borneo 5 jaar een eigen praktijk gehad. Ik gaf zwangerschap gymnastiek had een consultatie bureau en kraamde zo links en rechts. Dit alles in samenwerking met wat lokale artsen. Dus je kunt voorstellen dat de kers op mijn toetje  het moment was dat zelfs lokale dames bij mij kwamen i.p.v. alleen maar expats.

Toen naar Engeland en Schotland….ja en dan komt het moment dat onze kinderen middelbaar school rijp zijn en toen waren er nog weinig tot geen internationale middelbare scholen op de plekken waar wij naartoe zouden gaan.

Een andere baan zoeken dus…en die was toevallig in Nederland. Geen kostschool kinderen in ieder geval. 18 jaar in Nederland met plezier gewoond. Maar toen de jongste zoon ook goed en wel de deur uitging kwamen de kriebels om te vertrekken weer in ons. Het werd Rusland, het eiland Sakhalin even ten zuiden van de noordpool en ten noorden van Japan. Een fantastisch avontuur, een plek waar beslist geen toerist kwam en wederom een verrijking qua cultuur voor mij.

De pensionada leeftijd werd bereikt van manlief 7 jaar geleden en voor ons het moment om neer te strijken in Thailand. Een land dat bijna 40 jaar geleden onze harten had gestolen…

www.vandermarel.biz

is mijn blog waar ik nu mijn verhaal op kwijt kan.

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s