Ja toch, niet dan!

 

Ons huis in Berkel en Rodenrijs hebben wij aangehouden, afstand nemen van ons huis kunnen wij nog niet en hoeft gelukkig ook nog niet. Wij wonen aan het water en hebben aan beide kanten van ons huis lieve en zorgzame buren wonen. Het is fijn om 2x per jaar op vakantie te zijn in eigen huis. Soms ook lastig want welk huis is nu ons ‘thuis’, ons huis in Berkel en Rodenrijs of ons huis in Bangkok? Uiteindelijk ben ik er na 3 jaar achter gekomen dat beide huizen ons thuis zijn. Na deze conclusie wilde ik ons huis in Bangkok ook ‘eigen’ maken. Door kleine aanpassingen in het huis te maken is dit uiteindelijk gelukt. Een nieuwe bank bij Ikea gekocht (ja ja, wij hebben Ikea in Bangkok:)) en her en der wat leuke accessoires gescoord. En een ander kleurtje verf voor op de muur. Tja, toen werd het al iets lastiger.

Ik ben een meester(es) in twijfelen. Ik vind kiezen heel lastig en als ik dan na veel dubben uiteindelijk heb gekozen, ga ik bij thuiskomst twijfelen over mijn aankoop. Maar voor de aankoop van de verf ben ik goed voorbereid. Op Pinterest bekijk ik alle nieuwe moderne verfkleuren en na enige tijd ben ik zover dat ik mijn favoriete kleur heb gevonden en deze afbeelding print. Gewapend met deze kleur ga ik naar ‘de Home Pro’ (de Karwei van Bangkok). Eenmaal hier aangekomen en kijkend naar alle kleurenstaals, realiseer ik dat Thailand mijn favoriete Nederlandse verfmerk natuurlijk niet kent. Ik kijk naar de kleurenstaal en zoek de kleur uit die het meest op de kleur van mijn Pinterest plaatje lijkt. Ik schuif mijn kaak iets naar voren en blaas wat lucht naar boven tegen mijn neus aan. Terwijl ik dit doe denk ik aan mijn moeder die, als zij zich concentreert, op dezelfde manier naar ‘boven’ blaast. Zo neemt iedereen wel een paar karaktertrekken van zijn vader en/of zijn moeder over …

Onze jongste is een meester in het twijfelen.

Zo hebben wij de laatste tijd veel gesprekken met hem over zijn beroepskeuze. Year 9 komt eraan en hij moet in dit jaar zijn vakkenpakket kiezen. ‘Wat zou jij graag willen worden?’ vragen wij hem. Wij proberen erachter te komen waar zijn interesses liggen en hem te helpen met zijn keuze voor zijn vakkenpakket. ‘Ik zou heel graag professional basketbalspeler willen worden’. Onze jongste is zeer sportief dus als hij in de toekomst iets met sport wil gaan doen dan juichen wij dit ten zeerste toe. Maar 1 dag later stelt hij zijn wensen bij: ‘basketbalprofessional worden is heel moeilijk dus ik denk eraan om manager van een basketbalteam te worden of misschien wel sportanalist bij een professionele club’. Om vervolgens na een goed resultaat van het vak drama te kennen te geven ‘iets’ met acteren te willen gaan doen. Ach, ik noem dit ‘twijfelen’ maar misschien is onze jongste heel creatief en van vele markten thuis en houdt hij juist daarom veel opties open… mooi toch!?

Nadat ik met een veel te zware en grote pot verf thuis kom, moet ik mijn man overtuigen van het feit dat deze kleur echt de kleur is die ik voor ogen heb! Vroeger ging het veranderen van een kleur op de muur iets makkelijker. Ik kocht de verf en ging als een bezetene te keer met als resultaat dat ik binnen een paar uurtjes de muren had geverfd en uitgeblust op de bank wachtend op mijn man die van zijn werk thuiskwam. 9 van de 10 keer zag hij het niet aan de andere kleur op de muur maar zag hij verfrestjes op de vloer en ramen die ik was vergeten om weg te krabben:).

‘Maar die muur hebben wij toch 2 maanden geleden lichtgroen laten verven’ antwoordt mijn man op mijn vraag of hij de kleur donkergroen mooi vindt voor op onze muur. Ik doe mijn best om mijn man ervan te overtuigen dat de lichtgroene verf in het potje er echt anders uitzag dan op de muur en roep er snel achteraan dat wij over een paar weken bezoek krijgen van onze familie. ‘Jij wilt toch ook een gezellig en opgeruimd huis als de visite komt’. Diezelfde dag later haal ik de (veel te zware en grote) pot verf te voorschijn en maak ik de afspraak met de schilder.

Nu nog een sieraad voor aan de muur. De kinderen en ik hebben mijn man een prachtige Instawall op canvas voor zijn 50e verjaardag gegeven. Het zijn schattige foto’s van onze jongens toen zij klein waren. Deze foto’s op canvas hebben wij bij www.CanvasCompany.nl besteld en zijn hier nog steeds erg blij mee. Mijn man en ik zijn beiden gek op Wereldkaarten, landkaarten en stadsplaten. Dus gaan wij saampjes op www.wereldkaarten.nl opzoek naar een kaart. Je begrijpt het al; heel veel keus en ik voel enige twijfel opkomen. Van ‘oude’ wereldkaarten tot aan hele moderne en strakke stadsplaten. We scrollen nog even verder en zien Rotterdam voorbijkomen…..hey Rotjeknor! Dat zou toch leuk zijn, een poster van Rotterdam, de stad waar ik geboren en getogen ben. Wij hebben al een wereldkaart, een kaart van Azië, Nederland en Berkel en Rodenrijs. Een kaart van Rotterdam zou een prachtige aanvulling zijn op onze collectie! Mijn man en ik hebben tijdens onze verkeringsjaren in Rotterdam gewoond op de Uitweg. Ons huis stond precies aan de overkant van het bekende Rotterdamse eetcafé ‘De Gouden Snor’. Meedere malen zijn wij vanuit de Gouden Snor rollend naar huis gegaan. Gouden tijden waren dat! Dus nog een reden om voor een kaart van Rotterdam te gaan en onze mooie herinneringen levend te houden. Maar welke afmeting, welk materiaal en in welke kleur komt er in ons Thaise huis te hangen?

Papier, glas, aluminium, zwart wit, oud bruin gekleurd?

Uiteindelijk hebben wij (heel rap en zonder twijfel:)) gekozen voor een prachtig zwart wit Rotterdam op posterformaat.

Mooi, hé? Ja toch, niet dan?

Lieve groet, Hann

 

8 Comments

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s