Moeilijk kiezen in Thailand; wordt het een vakantie, een ooglift of beide?

Onderstaand artikel heb ik voor http://www.wereldvrouwen.com geschreven

 

Wat een geluk hebben wij toch om af en toe even het drukke Bangkok te kunnen ontvluchten en in romantische oorden te belanden. Terwijl ik mijn ontbijt eet, drink ik een vers kopje koffie en kijk naar de mensen die ons terras langs slenteren. Wat wil een mens nog meer, goed gezelschap en een prachtig uitzicht over een wit strand en een blauwe zee.

Ik haal nog eens diep adem en snuif de zilte zeelucht op. Vanaf een terras mensen kijken, ik houd ervan. Dit tot grote ergernis van mijn twee puberzonen. Zij zitten momenteel in de fase dat zij zich schamen voor hun moeder. Ik probeer er rekening mee te houden, maar soms lach ik net iets te hard of kijk ik net iets te lang naar iemand die bij ons op het terras zit …

Blauwe ogen en een pimpelpaarse kaak

Ik kijk opzij en zie dat er een man en vrouw komen aanlopen die plaats nemen aan een tafel naast ons. Ik bekijk de man eens goed en zie dat het rondom zijn ogen helemaal blauw is. Als ik naar de vrouw kijk zie ik dat haar kaak helemaal pimpelpaars is. ‘Zie je dat?’, fluister ik naar mijn gezin. ‘Het lijkt wel of zij een operatie hebben gehad. Zou het een cosmetische operatie zijn geweest?’ ‘Lijkt mij wel wat hoor’, ratel ik door, zonder op het antwoord van mijn gezin te wachten. ‘Een vakantie in een mooie omgeving en tien jaar jonger thuis komen, heerlijk toch?’ ‘Mam’, hoor ik mijn jongste zoon zeggen. ‘Je bent aan het staren naar die mevrouw en meneer, dat is echt heel raar, dat weet je toch he?’ ‘Ja sorry knul, je hebt gelijk’, zeg ik. Ik zet mijn kopje koffie op tafel en pak een stukje mango, mijn favoriete Thaise fruit…

Fillers en botox zijn in Thailand heel normaal

Hier in Thailand zijn cosmetische operaties of het gebruik van fillers en botox volledig geaccepteerd. Waar je in Nederland je soms moet verdedigen over het feit dat je een klein spuitje hebt laten zetten, is het in Bangkok de gewoonste zaak van de wereld om een botox of een filler behandeling te ondergaan. In ieder winkelcentrum zijn meerdere cosmetische artsen gevestigd. Ik vind de Thaise vrouw er verzorgd en prachtig uit zien. Zorgvuldig zijn zij opgemaakt, mooie jurken en hoge hakken aan is voor de meeste Thaise vrouwen een must. Als je in Bangkok naar een feest gaat hoef je jezelf nooit af te vragen of je overdressed op een feest aankomt. Een fleurig luchtig jurkje en sandaaltjes aan …en klaar is Hann!

 

Uitgerust en tien jaar jonger

De cosmetische operaties zijn in Thailand, vergeleken met andere landen, veel goedkoper. Thailand is een prachtig land om op de vakantie te gaan dus waarom zou je een vakantie en operatie niet combineren? Je kan een visa van dertig dagen aanvragen en zo heb je genoeg tijd om te herstellen van de operatie en niemand die de verschrikkelijke naweeën van jouw operatie ziet. Na thuiskomst van je vakantie roept iedereen je na: ‘Wauw wat zie jij er goed en uitgerust uit, nou de vakantie heeft jou goed gedaan zeg, je lijkt wel tien jaar jonger!’

De zoete smaak van de zachte mango vult mijn mond en ik kan het niet laten. Ik wend mijn hoofd naar rechts en kijk gebiologeerd naar het stel naast mij. Zachtjes hoor ik mijn zoon voor de tweede keer zeggen: ‘Mammmm, nu kijk je weer!’

Mensen kijken, ik kan het niet laten…

Lieve groet, Hann