Help … ik ben een middag mens!

3 weken vakantie in Nederland … kerst, Oud en Nieuw vieren; de weken zijn om gevlogen! Wij zijn weer in het (op dit moment) heerlijk koele Thailand, de kinderen gaan weer naar school en mijn man weer aan het werk. Mijn eerste week hier is nu nog rustig met niet al te veel afspraken. Even bijkomen van de 3 weken gezelligheid en de jetlag! Volgende week gaan we weer knallen; de Engelse lessen, die wij geven op de Thaise schooltjes, gaan dan weer beginnen en, mijn zakenpartner en vriendin, Herma en ik gaan met volle kracht vooruit met ons kleine bedrijfje Sapa Style, zin in!

Hierbij nog een blog dat ik speciaal voor Oud en Nieuw heb geschreven voor de https://dewereldwijven.com

Veel leesplezier x

 

Ieder jaar zit ik altijd een beetje tegen de viering van Oud en Nieuw aan te hikken. Alleen het wakker blijven tot 00.00 is al een hele prestatie voor mij, maar dan begint het feest pas! Ik ben namelijk een ‘middag mens’. Het lijkt wel of al mijn energie gebundeld wordt en dit rond het middag uur tot een grote explosie komt. Ik ren van hot naar her en heb energie voor twee om vervolgens, tegen het vallen de avond, deze tomeloze energie weer als sneeuw voor de zon te zien verdwijnen.

Vorig jaar hebben wij Oud en Nieuw in Bangkok gevierd. Dit na hevig verzet van onze jongens, nadat zij ons de vraag stelden; ‘Waar kunnen wij ons vuurwerk kopen in Bangkok’?  ‘UUhhh’ antwoorden mijn man en ik een beetje wijfelend. Mijn man neemt het voortouw om onze jongens het teleurstellende antwoord te geven; ‘In Bangkok kan je geen legaal vuurwerk kopen en afsteken is al helemaal verboden, dit gebeurt namelijk op centrale plekken in Bangkok’ ‘Neeee waarom’? Dit wordt weer zo’n saai Oud en Nieuw’! roepen onze jongens.

Geen vuurwerk, ik vond het voor 1 jaar wel een opluchting moet ik eerlijk zeggen. Hoewel ik een echte ‘jongens moeder’ ben, heb ik niets met vuurwerk afsteken en kijken naar vuurwerk dat wordt afgestoken is ook niet een grote hobby van mij. Geeuwend en rillend van de kou staar ik naar de lucht wachtend op wat gaat komen en de vraag, wanneer ik mijn warme bedje in mag duiken, blijft door mijn hoofd spoken.

Dat probleem van rillen in de kou was met de viering in Bangkok opgelost! Gehesen in korte broek en T-shirts gingen wij met zijn viertjes met de trein naar het centrum,  want daar was het grote feest met de grote klok en het aftellen en waar het gigantische vuurwerk wordt afgestoken!

Wat een mensen massa….tegen elkaar en anderen aan gedrukt schuifelen wij voetje voor voetje op zoek naar een goed plekje met uitzicht op de klok. Het is 23.59 pm  ”Nou daar we hoor jongens, het is aftellen en daarna het vuurwerk…joehoe’! Familie Langschmidt is er klaar voor! Er wordt van 10 naar 1 afgeteld, 3 2 1 , ‘YEAHH … HAPPY NEW YEAR’! Roepen wij naar elkaar en geven elkaar een dikke knuffel. Vol verwachting kijken wij naar de lucht.  Daar komen de eerste knallen ; ‘Ooohhh’ horen wij de mensen om ons heen zeggen. Na een paar knallen stopt het vuurwerk abrupt. De mensenmassa waar wij eerst middenin stonden is in een oogwenk verdwenen en de menigte struint richting trein. ‘He, is dit het nu’ vraag ik mijn man. ‘Niemand heeft ons een goed Nieuw jaar gewenst en maar een paar knallen vuurwerk….jeetje’ zucht ik. Zelfs voor mij is dit Oud en Nieuw feestje iets te kort en ik moet eerlijk zeggen dat ik het proosten met overheerlijke champagne wel een beetje mis. ‘Nou zeg, volgend jaar vieren wij weer Oud en Nieuw in Nederland hoor’! zeggen de jongens.

‘Ja goed idee knullen’ zeg ik. ‘Ik heb dan wel alvast een voorstel voor volgend jaar’; ‘Is het een leuk idee Oud en Nieuw om 12 in de middag vieren’?

Dat lijkt mij nou zo fijn en ontspannend voor ‘ons middag mensen’ …

Lieve groet, Hann

 

.

 

 

 

Give your reaction

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s